امروزه در مورد اینفلوئنسر مارکتینگ (Influencer Marketing) که نوع دیگری از بازاریابی است، بسیار صحبت می شود. این نوع بازاریابی هیچگاه جایگزین بازاریابی شبکههای اجتماعی و یا بازاریابی محتوا نخواهد شد، زیرا عملا بدون آنها نمیتواند وجود داشته باشد. اگر شما به تازگی با اینفلوئنسر مارکتینگ درگیر شدهاید و یا دقیقا نمیدانید این نوع از بازاریابی به چه معناست، جای درستی هستید. ما در این مقاله میخواهیم همه چیز را در مورد اینفلوئنسر مارکتینگ از ابتدا به شما توضیح دهیم.
اینفلوئنسر مارکتینگ روش جدیدی نبوده و از چندین سال قبل تا الان به صورتهای مختلف انجام می شود. اما این اواخر در بین کسب و کارها محبوبیت بیشتری پیدا کرده و به یک موضوع داغ تبدیل شده است – شاید به این دلیل باشد که آنها به تازگی به قدرت بالای این نوع بازاریابی پی برده اند، به خصوص به عنوان یک جایگزین برای تبلیغات سنتی که بسیار پرهزینه و ناکارآمد هستند. موضوع مهمتر این است که دیگر مصرف کنندگان دوست ندارند هر روزه پیامهای تبلیغاتی غیر مرتبط و غیر قابل اعتماد دریافت کنند.
برای آشنایی با برندینگ در حوزه مارکتینگ می توانید این مقاله را در بخش بلاگ در وبسایت ریکان تک مطالعه نمایید.
اینفلوئنسر کیست؟
یکی از بزرگ ترین تصورات نادرست درباره influencer ها این است که آنها همان افرادی با تعداد فالوور (دنبالکننده) زیاد در یک شبکه اجتماعی هستند. این تفکر اشتباه، تفاوت بین مشهور بودن و تاثیرگذاربودن را از بین میبرد. درحالی که عمل تاثیر گذاری، نیازمند یک نتیجه خاص است؛ مانند تغییر در تفکر یا رفتار. بنابراین یک اینفلوئنسر کسی است که قدرت نفوذ بر ذهنیت افراد دیگر را دارد و یا می تواند آنها را وادار به انجام کاری متفاوت کند.
زمانی که این تعریف با مفهوم بازاریابی پیوند میخورد، این معنی را میهد که یک اینفلوئنسر کسی است که به افراد دیگر کمک میکند تا از شما خرید کنند. اما سوال این است که آنها چطور این کار را انجام میدهند؟
یک اینفلوئنسر باید سه ویژگی اصلی داشته باشد: مخاطب، اعتبار و قدرت فروش. هر چه کیفیت این سه ویژگی بیشتر باشد، پتانسیل نفوذ فرد بالاتر خواهد بود. در زیر بصورت مختصر در مورد هر کدام برای شما توضیح خواهیم داد.
11- مخاطب
در این مورد منظور از مخاطب، توانایی اینفلوئنسرها در انتقال یک پیام به تعداد زیادی از مخاطبان میباشد. این مخاطبان میتوانند خوانندگان یک نشریه، مخاطبان یک مجری تلویزیون و یا تعدادی از فالووران شبکههای اجتماعی باشند. تعداد مخاطبان مهم است اما کافی نیست. آنهایی که به تعداد کمی از مخاطبان دسترسی دارند، اما اعتبار و قدرت فروش بالایی دارند، Micro-Influencer نامیده میشوند.
2- اعتبار
سطح اعتماد و اختیارات مخاطبان به سطح دانش و تخصص اینفلوئنسر در یک زمینه خاص، بستگی دارد. به عنوان مثال، یک آشپز معروف اعتبار بالایی در ارائه اطلاعات و توصیههای متعدد راجع به وعدههای غذایی دارد، اما در ابراز نظر در مورد مسائل سیاسی اعتبار کمی خواهد داشت.
3- قدرت فروش
برخی از افراد در متقاعد کردن مردم به دیدگاه و نظرات خود، قدرت فوقالعادهای دارند. آنها این توانایی را دارند که مسائل مختلف را با بیانی قانع کننده توضیح دهند، پیامهای خود را خیلی واضح بیان کرده و نقطه نظرات خود را با اعتماد به نفس اظهار کنند. قدرت فروش چنین اشخاصی در مقایسه با دیگر افراد، بسیار بالاتر می باشد.
چرا اینفلوئنسرها در بازاریابی شما نقشی حیاتی دارند؟
با استفاده از اینفلوئنسر مارکتینگ، برند شما بهتر شناخته میشود، مخاطبانتان افزایش مییابد، و با گذشت زمان حساب کاربری شما در شبکههای اجتماعی رشد پیدا میکند. برخی از اثرات اینفلوئنسر مارکتینگ بر روی کسب و کار شما عبارت اند از:
- بهبود تبلیغات دهان به دهان (Word-Of-Mouth Advertising)
- افزایش تعداد نظرات تخصصی
- افزایش اعتبار اجتماعی
تمامی این عوامل برای به دست آوردن اعتماد و وفاداری مشتریان ضروری می باشند. در حقیقت، مطالعات اخیر Nielsen نشان داده است که ۹۲٪ از مشتریان در مقایسه با تمامی روش های تبلیغاتی، بیشتر از روش تبلیغاتی دهان به دهان تاثیر پذیرفته و به آن اعتماد می کنند. پس با یک پیغام مرتبط به مخاطبان خود کار را شروع کنید، مناسب ترین Influencer را در زمینه کاری خود پیدا کرده و از بهترین تجارب تعامل اجتماعی استفاده کنید. به این ترتیب بازاریابی شما پیشرفت چشمگیری خواهد داشت.
بهترین روش انجام اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟
سادهترین راه برای کار با Influencer ها این است که به آنها پول بدهید. برای دهههای مختلف، تبلیغ کنندگان در کمپینهای تبلیغاتی خود از افراد مشهور استفاده میکردند. در حقیقت بازاریابان از اعتبار و محبوبیت آنها استفاده میکردند تا محصول خود را بفروشند. این تاکتیکی است که ممکن است خیلی وقتها کارساز باشد، اما تعریفی از اینفلوئنسر مارکتینگ نیست. چرا که در این حالت مصرف کنندگان میدانند که این بازیگر یا ورزشکار برای استفاده از این محصول دستمزد دریافت می کند، بنابراین میزان تاثیرگذاری آن محدود خواهدبود.
روش مشابه با حالت قبلی، توجه به تعداد بالای فالوورهای یک اینفلوئنسر است. اکثر بازاریابان امروزی نیز در اینفلوئنسر مارکتینگ این کار را انجام میدهند. آنها به دنبال یک فرد با تعداد زیادی از فالوور اینستاگرام میگردند و برای تبلیغ یک محصول به آنها پول پرداخت میکنند. همانطور که گفته شد، این روش از اینفلوئنسر مارکتینگ برای کسبوکارها منفعت چندانی نخواهد داشت.
اما بهترین روش اینفلوئنسر مارکتینگ بر اساس قراردادهای مالی نیست. بلکه نیازمند این است که بدانید اینفلوئنسرها دوست دارند شناخته شوند و همچنین اولین کسانی باشند که در حیطه کاری خود از هر خبری در مورد خدمات و محصولات جدید اطلاع پیدا می کنند. آنها برای اینکه میزان نفوذ خود را افزایش دهند، احتیاج به اینفلوئنسر مارکتینگ دارند. پس یک بازاریابی خوب براساس ایجاد روابط صمیمانه با انسفلوئنسرها و معاوضه محصولات و خدمات منحصر به فرد و جدید با آنها، در ازای تبلیغ آن محصولات و خدمات میباشد.
در ویدئو زیر Neil Patel در همین زمینه به طور کامل صحبت کرده است. او بنیانگذار Neil Patel Digital میباشد. مجله Wall Street او را برترین Influencer در وب سایت نامیده است، Forbes میگوید او یکی از ۱۰ بازاریاب برتر بوده و مجله Entrepreneur نیز گفته است که او یکی از ۱۰۰ شرکت برجسته دنیا را تاسیس کرده است. نیل یک نویسنده پرفروش در New York Times است و به عنوان یکی از ۱۰۰ کارآفرین برتر زیر ۳۰ سال توسط رئیسجمهور اوباما و یکی از ۱۰۰ کارآفرین برتر زیر ۳۵ سال توسط سازمان ملل شناخته شدهاست.
شما می توانید در ویدئو زیر اظهارات ارزشمند او را در این زمینه ببینید.
کارهایی که نباید در بازاریابی Influencer انجام داد
از رویکردهای متفاوتی برای یافتن و به کارگیری از Influencerهای مختلف استفاده کنید. یک روش ثابت، برای تمام Influencer ها مناسب نیست؛ رویکرد خود را متناسب با هر Influencer خاص تغییر دهید. تنها به میزان محبوبیت Influencerها نگاه نکنید. به خاطر داشته باشید که نفوذ و تاثیر تنها به معنی محبوبیت نیست، فراموش نکنید که هدف شما مشاهدهی یک اقدام خاص از مشتریانتان (مثل خرید یک محصول) است.
بنابراین برای بهبود اعتبار خود و افزایش اعتماد مخاطبان، بهتر است از اینفلوئنسر مارکتینگ استفاده کنید. زیرا ما در عصری زندگی میکنیم که مردم دیگر به تبلیغات اعتماد ندارند وحداقل ۳۰۹ میلیون نفر از یک نرم افزار “مسدود کنندهی تبلیغات” استفاده میکنند، این یعنی همه این افراد پیام شما را نمیبینند و حتی آنهایی که میبینند، ممکن است به آن باور نکنند.
در حقیقت مردم فقط به یکدیگر اعتماد دارند. آنها Influencer های متعددی را در شبکههای اجتماعی دنبال میکنند، آنها را قبول داشته و بیشتر به آنها اعتماد میکنند. استفاده از Influencer مارکتینگ به شما این امکان را میدهد که محصول و پیام خود را از راهی که مورد اعتماد مخاطبانتان است، به آنها ارائه کنید.
اینفلوئنسر مارکتینگ زمان و تمرکز زیادی را از شما میطلبد و باید به صورت کاملا شفاف، دقیق و صادقانه انجام شود. یک Influencer درباره خوبیها و بدیهای محصولات شما صحبت خواهد کرد. اما آنها این کار را به شیوهای انجام خواهند داد که بسیار قابل اعتمادتر و مفیدتر از هر تبلیغ دیگری باشد.
منابع:
هیچ دیدگاهی تا این لحظه ثبت نشده است