Skip to content

الگوریتم رنک برین (Rank Brain) گوگل و 4 مولفه مهم

الگوریتم رنک برین

چرا باید به الگوریتم رنک برین توجه کنیم؟

خب، گوگل اخیراً اعلام کرده است که رنک برین سومین سیگنال مهم رتبه بندی گوگل است و هر روز اهمیت بیشتری پیدا می کند.

در این مقاله سعی کرده ایم هر آنچه که مربوط به الگوریتم “رنک برین” هست را با شما در میان بگذاریم.

الگوریتم Rank Brain گوگل چیست؟

این الگوریتم برای یادگیری ماشین (هوش مصنوعی) است. که گوگل از آن برای مرتب سازی نتایج جستجو استفاده می کند. همچنین به Google کمک می کند تا سوالات جستجو شده توسط کاربر را پردازش و درک کند.

بنابراین: چه چیزی الگوریتم رنک برین را متفاوت می کند؟

قبل از الگوریتم رنک برین ۱۰۰٪ الگوریتم های قبلی گوگل که والد رنک برین هم محسوب می شوند. به صورت دستی کدگذاری شده بودند. بنابراین روند چیزی شبیه به این پیش رفت:

یتم رنک برین

البته مهندسان انسانی گوگل هنوز روی الگوریتم کار می کنند. اما در حال حاضر Rank Brain نیز کارهای خود را در پشت پرده نمایش انجام می دهد.

به طور خلاصه، الگوریتم رنک برین به تنهایی نتایج را تغییر می دهد.

بسته به کلمه کلیدی رنک برین اهمیت بک لینک ها، به روز بودن محتوا، کافی و کامل بودن مطالب، اعتبار دامنه و غیره را افزایش یا کاهش می دهد.

سپس، نحوه رفتار و میزان رضایت جستجوگران گوگل با نتایج جستجو جدید بررسی می شود. اگر کاربران با الگوریتم جدید راضی تر باشند، همچنان باقی می ماند. در غیر این صورت، الگوریتم رنک برین الگو قدیمی را دوباره باز می­گرداند.

گوگل از گروهی از مهندسانش درخواست کرد تا بهترین صفحه را برای یک مورد جستجویی مشخص شناسایی کنند. همچنین از رنک برین هم بطور همزمان برای همان مورد جستجو استفاده کردند، عملکرد رنک برین ۱۰% بهتر از انسانهای متخصص بود.

خلاصه بگم بهتون، الگوریتم رنک برین درست کار می کنه و اومده که بمونه!

عملکرد کلی الگوریتم رنک برین را متوجه شدید، می­خواهم بیشتر در مورد چگونگی رفتارش صحبت کنم.

الگوریتم رنک برین چطور کار می­کند؟

الگوریتم رنک برین گوگل دو وظیفه اصلی دارد:

  • درک عبارتی که جستجو می شود (کلمات کلیدی)
  • اندازه گیری نحوه رفتار افراد با نتایج (رضایت کاربر)

می­خواهیم هر یک از اینها را تحلیل کنیم:

الگوریتم رنک برین چطور هر کلمه کلیدی را که جستجو می کنید درک می کند؟

چندین سال پیش، گوگل یک مشکل نسبتا بزرگی داشت.

15٪ کلمات کلیدی که کاربران در گوگل تایپ می کردند قبلاً هرگز تکرار نشده بودند.

چرا گفتم مشکل نسبتا بزرگی بود؟ چون ۱۵% به نظر مقیاس بزرگی نمی رسد ولی در مقیاس های بزرگتر مثلا بین میلیارد ها جستجو اعداد بزرگی به دست می آید.

قبل از الگوریتم رنک برین، Google صفحات را اسکن می کرد تا ببیند آیا آنها حاوی کلمه کلیدی که کاربر جستجو کرده، هست یا خیر.

اما از آنجا که این کلمات کلیدی کاملاً جدید بودند، گوگل هیچ سرنخی از چیزی که جستجوگر به دنبالش بود را نداشت. بنابراین حدس می زدند که این کلمات بهم مربوط هستند یا خیر.

به عنوان مثال، شما “کنسول خاکستری توسعه یافته توسط سونی” را جستجو کردید. Google به دنبال صفحاتی است که حاوی اصطلاحات “خاکستری” ، “کنسول” ، “توسعه یافته” و “سونی” باشد.

الگوریتم رنک برین

در حال حاضر الگوریتم رنک برین در واقع آنچه که از وی پرسیده می شود را درک می کند. یک مجموعه ۱۰۰٪ دقیق از نتایج را ارائه می دهد.

پیش از این، گوگل سعی می کرد کلمات موجود در جستجوی شما را با کلمات موجود در یک صفحه مطابقت دهد.

امروز، الگوریتم رنک برین سعی می کند منظور شما را بفهمد. دقیقا مثل یک انسان!

چطوری؟ با مقایسه دیتابیس گوگل، یعنی کلماتی که قبلا سرچ شده اند را با کلماتی که هیچوقت در نتایج جستجو نبوده اند تطبیق می دهد.

به عنوان مثال، الگوریتم رنک برین گوگل ممکن است متوجه شده باشد که بسیاری از افراد به دنبال “کنسول خاکستری توسعه یافته توسط نینتندو” هستند.

و آنها یاد گرفته اند افرادی که “کنسول خاکستری تولید شده توسط نینتندو” را جستجو می کنند، می خواهند مجموعه ای از نتایج را در مورد کنسول های بازی مشاهده کنند.

بنابراین وقتی کسی به دنبال “کنسول خاکستری توسعه یافته توسط سونی” هست، الگوریتم رنک برین نتایج مشابه با کلمه کلیدی که از قبل می داند را به ارمغان می ­آورد.

بنابراین نتایج مربوط به کنسول ها را نشان می دهد.

قیاس الگوریتم رنک برین

یک مثال دیگر، چند وقت پیش گوگل یک پست وبلاگی در مورد نحوه استفاده از یادگیری ماشین برای درک بهتر هدف جستجوگر منتشر کرد. در آن پست آنها فناوری به نام “word2vec” را توصیف کردند که کلمات کلیدی را تحلیل می کنند و به یک مفهوم تبدیل می کنند.

به عنوان مثال، گوگل متوجه است و درک می کند که “پاریس و فرانسه به همان نسبت برلین و آلمان (پایتخت و كشور) با هم رابطه دارند و متوجه می­شود که “مادرید و ایتالیا” آن ارتباط را با یکدیگر ندارند.

به طور خلاصه: الگوریتم رنک برین گوگل فراتر از تطبیق کلمات کلیدی ساده است. این الگوریتم عبارت جستجوی شما را به مفهوم تبدیل می کند. سعی می کند صفحاتی را پیدا کند که منظور این مفهوم را به جستجوگر برساند.

چگونه الگوریتم رنک برین رضایت کاربر را می ­سنجد؟

مطمئناً الگوریتم رنک برین می تواند در درک کلمات کلیدی جدید یک ضربه جدی وارد کند. می­تواند الگوریتم را به تنهایی تغییر دهد.

اما سوال اصلی این است:

هنگامی که رنک برین مجموعه ای از نتایج را نشان می دهد، از کجا می داند که در واقع خوب هستند؟ مثل یک منتقد نظاره گر است و کل محتوا را بررسی می­کند.

به عبارت دیگر، الگوریتم رنک برین مجموعه ای از نتایج جستجو را به شما نشان می دهد که فکر می کند آنها را می پسندید. اگر افراد زیادی در نتایج، یک صفحه خاص را دوست داشته باشند، آن صفحه رتبه اش بیشتر می شود.

و اگر از آن صفحه متنفر بودید؟ گوگل آن صفحه را رها کرده و صفحه دیگری را جایگزین می کند. دفعه بعدی که شخصی آن کلمه کلیدی (یا اصطلاح مشابه) را جستجو می کند، الگوریتم رنک برین گوگل عملکرد شخص را زیرنظر می­گیرد و صفحه را ارزیابی می کند.

الگوریتم بسیار دقیق به نحوه تعامل کاربر با نتایج جستجو توجه می کند. با دید جزئی نگر این موارد را مشاهده می کند:

1-نرخ طبیعی از طریق کلیک (CTR)

2-زمان ماندن کاربر در صفحه (dwell time)

3-ضریب بازگشت (Bounce Rate)

4-پوگو استیکینگ (pogo-sticking)

  • نرخ کلیک یا (Click through Rate) در واقع تعداد کاربرانی است که در صفحه نتایج بر روی یک لینک کلیک کرده اند. بعبارت دیگر تعداد کاربرانی که یک عبارت یا کلمه را سرچ می کنند نسبت به تعداد نفراتی که بر روی یک لینک کلیک می کنند را CTR می­گویند.
  • زمان ماندن کاربر در صفحه(Dwell Time) از زمانی که در صفحه نتایج بر روی لینکی کلیک می کند و وارد آن صفحه می شود تا وقتی که از آن صفحه خارج شود  را شامل می شود. (در مقاله الگوریتم سندباکس گوگل به شرح کوتاه و مفیدی در این باره پرداخته ایم)
  • زمان ماندگاری یک کاربر در صفحه، از لحظه ای که بر روی یکی از نتایج جستجو کلیک میکند آغاز شده تا زمانیکه آن صفحه را می­بندد و مجددا وارد صفحه نتایج جستجوی گوگل میشود ادامه دارد. این زمان یکی از معیارهای گوگل برای سنجش میزان رضایت کاربران می باشد.
  • ضریب بازگشت Bounce Rate نشان دهنده این است که کاربر تا چه میزان با یک صفحه ارتباط برقرار نموده و از دیگر صفحات همان وب سایت نیز بازدید نموده است.
  • Pogo Sticking یعنی کاربر عبارتی را جستجو می کند و در صفحه نتایج جستجو سریعا از چند صفحه مختلف بازدید کند و دوباره به صفحه نتایج بازگردد. تا زمانی ادامه دهد که به نتیجه دلخواهش برسد.

هیچ دیدگاهی تا این لحظه ثبت نشده است


درج دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با ما

09141408052
09128309980

آدرس

تهران: تهران، بلوار کشاورز، نبش خیابان ۱۶ آذر
ارومیه: خیابان استادان، مجتمع ایران زمین
İstanbul:Bahçelievler Prime İstanbul Residence 1. Asena sokak