عوامل مؤثر در برندینگ یک کسب و کار
معمولا افراد مختلف تعاریف متفاوتی از برندینگ (Branding) در ذهن خود دارند. اما اگر بخواهیم یک تعریف جامع از آن ارائه کنیم می توان گفت برند، یک نام و یا طرح می باشد که شرکت های مختلف با استفاده از آن خدمات و محصولات خود را عرضه می کنند. برند می تواند در تعیین ارزش و اعتبار یک شرکت نقش بسزایی داشته باشد. به عنوان مثال مایکروسافت، اپل، گوگل و … همگی از برند های خیلی مشهور و معتبر دنیای امروز به شمار می روند.
سوال این است که با توجه به اهمیت انتخاب برند، چگونه می توانیم یک برند خوب و مناسب برای کسب و کار خود پیدا کنیم؟ راه دوری نروید، بهترین ایده ها برای انتخاب برند در ذهن شماست. افکار و ایده های شما درباره کسب و کارتان بهترین گزینه برای طراحی و انتخاب یک نام تجاری مناسب برای کسب و کار شما می باشد. مثلا اگر هدف شما ایجاد یک فروشگاه اینترنتی است، متناسب با آن و امکانات منحصر به فردی که برای آن در نظر دارید، می توانید یک برند (نام تجاری) جذاب برای این فروشگاه انتخاب کنید.
ارتباط برندینگ و بازاریابی
آیا برندینگ و بازاریابی به همدیگر ارتباط هم دارند؟ و یا برند به تنهایی می تواند باعث کاهش یا افزایش درآمد یک کسب و کار شود؟ هم برندینگ و هم بازاریابی هر یک به تنهایی در پیشرفت و موفقیت کسب و کار شما نقش حیاتی دارند. در واقع برندینگ در زمینه طراحی نمای کلی کسب و کار شما، آن گونه که شما می خواهید شناخته شوید، تاثیر دارد. زبان و لحن شعار شما، طرح ها و رنگ های مختلفی که به کار می برید هر یک به نوبه خود در ایجاد یک نتیجه ی مطلوب اهمیت دارند.
اما در طرف دیگر، بازاریابی قرار دارد که بر اساس آنچه که ادعای آن را داشته و انجام می دهید که در نهایت هم به مشتریان خود عرضه می کنید، تمرکز دارد. پس به منظور درک هرچه بهتر ارتباط برندینگ و بازایابی می توان چنین گفت: برند راهی است که بتوانید کسب و کار خود را معرفی کرده و خدمات و محصولات خود را بشناسانید، و در این راه بازاریابی همان چیزی است که در مورد کسب و کار خود بیان می کنید.
بازاریابی در تعریف نام و هویت کسب و کار شما نقشی ندارد بلکه همان طور که اشاره شد، راهی است که این نام و هویت را به مخاطبان شما انتقال می دهد. اما این کار باید به گونه ای دقیق و کامل انجام شود که بیشترین تاثیر را در مشتریان شما داشته باشد و به ارزش و اعتبار کسب و کارتان بیافزاید.
نقطه ی تلاقی این دو جایی است که اگر شما یک برند خوب، گیرا و متناسب با کسب و کارتان نداشته باشید، بازاریابی حتی به بهترین شکل ممکن، بی معنی خواهد بود و فایده ای برای شما نخواهد داشت. اما برعکس این موضوع نیز صادق است، در صورتی که برند شما کاملا مطلوب و جذاب باشد ولی بازاریابی به خوبی انجام نشود و هدف از آن به خوبی به مشتریان انتقال داده نشود، همچنان هیچ سودی برای کسب و کار شما حاصل نخواهد شد.
توسعه استراتژی برند در کسب و کار
یکی از مزیت های مهم ایجاد و توسعه استراتژی برند این است که اگر بتوانید این فرایند را به صورت تخصصی و حرفه ای پیش ببرید، نهایتا صاحب یک هویت منحصر به فرد و متفاوت نسبت به رقیبان خود خواهید شد. به همین دلیل است که برندینگ در رأس استراتژی رقابتی قرار دارد و هر کسب و کاری باید به این موضوع توجه ویژه ای داشته باشد.
مراحل ایجاد یک استراتژی برند
- برندسازی (شامل تعریف و طراحی برند)
- تعریف اهداف اصلی برند
- شناسایی بازار هدف
- تعیین هویت برند
برندینگ (برندسازی)
برند، نشان دهنده ی هویت منحصر به فرد کسب و کار شما است و یک ابزار قوی برای پیشی گرفتن از رقیبان موجود در بازار می باشد. بنابراین مهم نیست در چه صنعتی و در چه زمینه ای فعالیت دارید، حتما باید برای طراحی و تعیین برند و توسعه استراتژی برند خود، انرژی صرف کنید.
تعریف اهداف اصلی برند
در تعیین برند خود، اینکه بدانید هدف از این برند چیست، معرف چه خدمات و چه محصولاتی است، لازم است چه پیامی را به مخاطبان انتقال دهد و … می تواند در تشخیص و تصمیم گیری بهتر به شما کمک کند تا نهایتا برندی انتخاب کنید که بتواند پل ارتباطی شما و مخاطبانتان بوده و ضمن اینکه هدف اصلی شما را به آن ها می ساند، توجه آن ها را نیز به سمت کسب و کار شما جلب کند.
شناسایی بازار هدف
طبیعتا اگر اطلاعات کافی در مورد بازارهدف خود و مشتریان بالقوه داشته باشید، به راحتی می توانید نیازها و علایق آن ها را شناسایی کرده و متناسب با آن ها به توسعه استراتژی برند خود اقدام کنید. بدون تجزیه و تحلیل و شناخت کافی مخاطبانتان فرایند برندینگ شما قطعا با شکست مواجه خواهد شد.
تعیین هویت برند
اگر تمامی مراحل گفته شده به خوبی انجام شوند، هویت برند شما در صنعت منحصر به فرد خواهد بود. در صورتی که این روند با تکنیک های حرفه ای بازاریابی نیز همراه باشد، هویت برند شما به گونه ای در ذهن مشتریان حک خواهد شد که ممکن است با شنیدن نام محصولی ابتدا به برند کسب و کار شما فکر کنند.
تاثیر طراحی سایت در برند سازی
در این بخش می خواهیم به این موضوع بپردازیم که طراحی سایت در برند سازی کسب و کار چه تاثیری دارد؟ موضوع برندسازی تنها به شعبه های متعدد در سطح کشور اطلاق نمی شود بلکه یکی از مسیرهای برندینگ نشانه های بصری است که میتوان در طراحی سایت، لوگو و… به خوبی آن را پیاده کرد. در کلانشهر هایی همچون تهران، مشهد، شیراز و… کسب و کارها به خوبی به مسئله برندسازی پرداخته اند اما در مابقی شهرها از برندسازی با طراحی سایت استقبال خوبی شده است. بطور مثال برندسازی کسب و کار با طراحی سایت در ارومیه حتی با وجود شرکت هایی با سابقه درخشان و کارشناسان مجرب پیشرفت چشمگیری نکرده است.
تاثیر سئو در برندینگ
در پروسه برندسازی کسب و کار، قدم های زیادی وجود دارد که باید پیمود که در زیر به آنها خواهیم پرداخت:
- کیفیت بالای محصولات
- تبلیغات میدانی
- دکوراسیون داخلی خاص در صورت داشتن دفتر، فروشگاه، شرکت و…
- طراحی سایت زیبا و کاربر پسند
- سئوی سایت
برای نتیجه گیری هرچه بهتر برندسازی کسب و کار، باید تبلیغات میدانی و سئوی سایت به صورت مستمر ادامه داشته باشد. همانطور که در بالا ذکر شد؛ برندسازی با طراحی سایت و سئو در ارومیه ناشناخته است و بسیاری از کسب و کارها اغلب به شیوه سنتی اقدام به فروش، معرفی خدمات خود می کنند که بسیار زمان بر است.
هیچ دیدگاهی تا این لحظه ثبت نشده است