همه چیز درباره گوگل پنالتی (آپدیت 2025)

Picture of منتشر شده توسط: باربد مرجانی
منتشر شده توسط: باربد مرجانی

امیدوارم از خواندن این مطلب لذت ببرید.

درخواست مشاوره رایگان

میزان پیشرفت خواندن شما

فهرست محتوا

در بازی فوتبال داور زمانی پنالتی می گیرد که شما در محوطه جریمه خطایی مرتکب شوید. گوگل نیز دقیقا مانند داور فوتبال زمانی پنالتی می گیرد که وبمستر یا صاحب سایت در صفحات اینترنتی دچار خطایی شود یا از تکنیک های سئو کلاه سیاه برای بهبود رتبه سایت استفاده کند. بنابراین نوع خطایی که انجام می شود متفاوت می باشد و بسته به نوع خطا نیز گوگل جریمه ای را برای سایت در نظر می گیرد.
نتیجه کلی پنالتی گوگل این است کاربران هدف نمی‌توانند سایت را پیدا کنند در نتیجه آمار بازدید سایت و میزان فروش به طرز چشم‌گیری کاهش می‌یابد. در این مقاله می خواهیم که شما را با گوگل پنالتی، انواع پنالتی گوگل، ابزارهای تشخیص سریع و علت های پنالتی شدن سایت آشنا کنیم.

همه چیز درباره گوگل پنالتی

گوگل پنالتی

زمانی که گوگل در سال 1998 راه اندازی شد یک موتور جست و جو خام و ضعیفی بود که مدام با بروزرسانی هایی که انجام می داد تبدیل به یک غول جست و جو شد و هدفش از اولین روز شروع به کارش تا کنون این بود که بهترین و مرتبط ترین نتایج را به کاربران نمایش دهد. بنابراین تمامی بروزرسانی هایی که انجام می داد نیز در راستای همین هدف بود و اکنون پس از گذشت حدود 23 سال گوگل با کمک بروزرسانی الگوریتم هایش و رفع نواقص موجود تبدیل به یک موتور جست و جو بی نقصی شده که هیچ رقیب جدی ندارد.
این الگوریتم هایی که گوگل پیشرفتش را مدیون آن ها است با شناسایی و جریمه کردن سایت های متخلف کمک بزرگی به کاربران و گوگل در جهت نمایش هرچه مرتبط تر نتایج کردند.
هنگامی که سایتی توسط گوگل پنالتی می شود یا از صفحه نتایج گوگل حذف می شود یا اینکه رتبه سایت برای کلمات کلیدی هدفمند به طور شدید کاهش می یابد در نتیجه آمار ترافیک و درآمد سایت به شدت کاهش می یابد.

انواع جریمه‌های گوگل

پیشتر گفته شد که الگوریتم های گوگل می توانند سایت های متخلف را شناسایی و جریمه کنند اما همیشه این طور نیست که تمامی سایت ها به کمک الگوریتم ها و یک سری کدهای از پیش نوشته شده جریمه شوند بعضی از سایت ها نیز متناسب با تخلفی که انجام داده اند به صورت دستی جریمه می شوند پس در حالت کلی گوگل از 2 طریق سایت ها را جریمه می کند:


1- به صورت دستی: تخلفاتی که به صورت شکایت و نقض حقوق کپی رایت باشد یا متخصصان سئو کلاه سیاه باعث تخلفی شوند که ربات های گوگل قادر به شناسایی نباشد آنگاه کارشناسان گوگل وارد عمل شده و وبسایت های مشکوک را با متدهای پیشرفته مورد بررسی قرار می دهند.
2-به کمک الگوریتم‌ها و ربات‌های هوشمند: بیشتر از 70 درصد کل خطاهایی که وب سایت ها انجام می دهند توسط ربات های گوگل قابل شناسایی هستند و این ربات ها هستند که آدرس سایت های متخلف را ثبت کرده و متناسب با خطای سایت جریمه ای نیز در نظر میگیرند لازم بذکر است هیچ گونه دخالتی از سمت کارشناسان گوگل انجام نگرفته و تمام این پروسه را ربات های گوگل انجام می دهند.

دو مورد از معروفترین الگوریتم های گوگل که کمک شایانی در شناسایی و پنالتی سایت ها می کنند عبارتند از: 1-الگوریتم پاندا 2-الگوریتم گوگل
البته در کنار آشنایی با الگوریتم های پاندا و پنگوئن شما می توانید با مراجعه به صفحات الگوریتم سندباکس، الگوریتم رنک برین و ماه عسل گوگل با سایر الگوریتم های گوگل نیز آشنا شوید.

الگوریتم های پاندا و پنگوئن گوگل

الگوریتم پاندا و گوگل پنالتی

الگوریتم پاندا، نام رسمی است که کمپانی گوگل برای یکی از الگوریتم‌های خود انتخاب کرده است. این الگوریتم به طور خاص برای مبارزه با محتوای کوتاه، بی‌کیفیت و بی‌ارزش طراحی شده است. گوگل پاندا از سال 2011 به کار گرفته شد و تأثیر آن بر زبان فارسی از سال 2013 آغاز گردید. از زمان راه‌اندازی، این الگوریتم به طور مداوم در حال بروزرسانی و توسعه بوده است.

تاثیرات الگوریتم پاندا

الگوریتم پاندا به شدت شانس نمایش سایت‌هایی که محتوای بی‌کیفیت تولید می‌کنند را کاهش داده و در عوض، به سایت‌هایی که محتوای منحصربه‌فرد و باکیفیت ارائه می‌دهند، فرصت بیشتری برای دیده شدن می‌دهد. در ابتدا، این الگوریتم به بررسی محتوای کل صفحات یک سایت می‌پرداخت، اما با بروزرسانی‌های بعدی، تمرکز آن بیشتر بر روی هر صفحه به‌طور جداگانه قرار گرفت. گوگل برای ارزیابی کیفیت مطالب، معیارهای مختلفی در نظر گرفته که میزان رضایت کاربران یکی از اصلی‌ترین آن‌هاست

چالش‌ها و واکنش‌ها

از زمان آغاز به کار الگوریتم پاندا، بسیاری از سایت‌ها در معرض خطر پنالتی قرار گرفتند. این امر باعث شد که اکثر وب‌سایت‌ها به تغییر محتوای خود و بازسازی صفحات بپردازند تا از تنزل رتبه جلوگیری کنند. با این حال، برخی سایت‌ها نسبت به این الگوریتم بی‌تفاوت بودند و در نتیجه، دچار کاهش رتبه شدند. سایت‌هایی که به این الگوریتم توجه نکردند، معمولاً با مشکلات زیر مواجه بودند:

  • طراحی نامناسب و زشت
  • تبلیغات آزاردهنده
  • تکرار بیش از حد کلمات کلیدی
  • عدم رعایت نکات ویرایشی و نگارشی
  • استفاده از عبارات و ترکیب‌های تکراری
  • پایین بودن ارزش و کیفیت محتوا
  • عدم هماهنگی عبارت جستجو با محتوا
الگوریتم پاندا گوگل

الگوریتم پنگوئن و گوگل پنالتی

پس از معرفی الگوریتم پاندا، نوبت به الگوریتم پنگوئن رسید که در تاریخ 26 مارس 2012 به طور رسمی توسط گوگل معرفی شد. پیش از این، موتور جستجو بیشتر به تعداد لینک‌های یک سایت اهمیت می‌داد و هر مدیر سایتی که تعداد لینک‌های بیشتری به سایتش اختصاص می‌داد، در رتبه‌های بالای نتایج جستجو قرار می‌گرفت. اما با معرفی الگوریتم پنگوئن، این روش به کلی تغییر کرد.

مبارزه با لینک‌سازی غیرطبیعی

الگوریتم پنگوئن به طور خاص با لینک‌سازی غیرطبیعی و اسپم که به منظور بهبود رتبه سایت در موتور جستجو انجام می‌شود، مبارزه می‌کند. این الگوریتم در فواصل زمانی معین به سایت‌های اینترنتی مراجعه کرده و در صورت شناسایی آثار لینک‌سازی‌های اسپم و غیرطبیعی، سایت‌ها را جریمه می‌کند. در ابتدا، پنگوئن تنها به لینک‌های دریافتی سایت‌ها توجه می‌کرد، اما با گذشت زمان و بروزرسانی‌های متعدد، اکنون به لینک‌های خروجی و همچنین لینک‌های داخلی نیز توجه می‌کند.

مبارزه با تکرار کلمات کلیدی

علاوه بر وظیفه اصلی خود، الگوریتم پنگوئن یک وظیفه جانبی دیگر نیز دارد و آن هم مبارزه با تکرار کلمات کلیدی است. در گذشته، برخی سایت‌ها برای افزایش رتبه صفحات خود، کلمات کلیدی را به طور مکرر تکرار می‌کردند و صفحات را با کلمات کلیدی بمباران می‌کردند. اما پنگوئن با این روش مقابله کرده و سایت‌هایی که از این شیوه استفاده می‌کردند را جریمه کرد.

فرآیند پنالتی و بروزرسانی‌های جدید

در گذشته، اگر سایتی توسط پنگوئن پنالتی می‌شد، مدیر سایت باید تمامی خطاهای موجود را رفع کرده و منتظر بازدید مجدد پنگوئن از سایت می‌ماند. این انتظار ممکن بود 1 تا 2 سال طول بکشد و در این مدت، سایت با کاهش ترافیک و پنالتی گوگل مواجه بود. اما با آخرین بروزرسانی‌های پنگوئن، قابلیت real-time به این الگوریتم افزوده شد. این به این معناست که اکنون پنگوئن می‌تواند در همان لحظه، فاکتورهای موجود در وب‌سایت‌ها را بررسی کند. در این فرآیند، ممکن است سایتی جریمه شود یا از جریمه رهایی یابد، که این امر به مدیران سایت‌ها این امکان را می‌دهد تا به سرعت به بهبود وضعیت خود بپردازند.

الگوریتم پنگوئن گوگل

20 دلیل مهم جریمه شدن توسط گوگل

1.تکنیک Cloaking یا پنهان‌سازی محتوا

Cloaking یا پنهان‌سازی محتوا، یکی از تکنیک‌های مرسوم در سئو کلاه سیاه است که به طور خاص برای فریب موتورهای جستجو طراحی شده است. این تکنیک ممکن است به نام‌های ریدایرکت مخفیانه یا sneaky redirects نیز شناخته شود.

نحوه عملکرد تکنیک Cloaking

این تکنیک به دو روش اصلی انجام می‌شود. در روش اول، محتوایی که برای گوگل نمایش داده می‌شود، با محتوایی که برای کاربران قابل مشاهده است، متفاوت است. به عبارت دیگر، متقلبان به گوگل یک صفحه جداگانه معرفی می‌کنند که اعتبار و کیفیت بالایی دارد، اما زمانی که کاربر بر روی لینک آن صفحه کلیک می‌کند، به صفحه‌ای دیگر منتقل می‌شود که از دید گوگل مخفی مانده است.

با این روش، مدیر سایت نیازی به تولید محتوای با کیفیت ندارد و تنها با معرفی عنوان صفحه به گوگل، محتوای واقعی را از دید موتور جستجو پنهان می‌کند

عواقب استفاده از Cloaking

استفاده از تکنیک cloaking می‌تواند عواقب جبران‌ناپذیری به همراه داشته باشد. گوگل به شدت با این نوع رفتارها مبارزه می‌کند و سایت‌هایی که از این تکنیک استفاده می‌کنند، ممکن است با جریمه‌های سنگین و کاهش رتبه در نتایج جستجو مواجه شوند . . بنابراین، هرچند این تکنیک ممکن است در کوتاه‌مدت به بهبود رتبه سایت کمک کند، اما در بلندمدت می‌تواند به آسیب جدی به اعتبار و ترافیک سایت منجر شود.

به طور کلی، توصیه می‌شود که از روش‌های سئو کلاه سفید و اخلاقی استفاده کنید تا از خطرات و عواقب منفی ناشی از تکنیک‌های کلاه سیاه مانند cloaking دور بمانید.

تکنیک پنهان سازی محتوا یا cloaking

2.استفاده از تکنیک Cloaking: First Click Free policy

روش دوم تکنیک cloaking درست برعکس روش اول است یعنی به این صورت که در روش اول متقلبان محتوا را از دید گوگل پنهان می کردند و فقط کاربر قادر به مشاهده محتوا بود ولی در روش دوم محتوا را از دید کاربر مخفی می کنند و فقط ربات های گوگل می توانند این گونه صفحات را رصد کنند و کاربران برای مشاهده آن مطالب باید در بخش خبرنامه سایت عضو شوند یا در سایت ثبت نام کرده و وارد پنل کاربری شوند. این اقدام برخلاف قوانین گوگل است و سایت هایی که از دو روش تکنیک cloaking استفاده کنند پنالتی خواهند شد.

3.هک شدن و یا ناامن شناخته شدن یک وب سایت

هک شدن سایت علاوه بر مشکلاتی که برای برنامه نویسان و مدیران سایت دارد منجر به افشای اطلاعات مهم سایت و کاربران نیز می شود و در کنار این ها انتظار جریمه شدن از طرف گوگل را نیز باید داشت. این کار google صرفا یک اقدام امنیتی در راستای جلوگیری از سوء استفاده هکرها است. اکنون با این تکنیک گوگل تا حد زیادی از باج گیری و افشا اطلاعات هکرها جلوگیری شده است.

4.استفاده از تکنیک متن یا لینک‌های مخفی (Hidden Text and Links)

یکی دیگر از روش‌های سئو کلاه سیاه که می‌تواند منجر به گوگل پنالتی شود، استفاده از متن یا لینک‌های مخفی است. این تکنیک به گونه‌ای طراحی شده است که محتوای متنی و لینک‌های مورد نظر برای کاربران قابل مشاهده نباشد، در حالی که موتورهای جستجو بتوانند آن‌ها را شناسایی کنند. جزئیات این روش به وضوح در دستورالعمل‌های گوگل ذکر شده است.

نحوه عملکرد تکنیک مخفی‌سازی

به عنوان مثال، یکی از روش‌های رایج این است که متن‌هایی با رنگ سفید بر روی زمینه سفید قرار داده می‌شود، که باعث می‌شود این متن‌ها برای کاربران نادیده گرفته شوند. همچنین، کاهش سایز فونت متن نیز می‌تواند به پنهان‌سازی آن کمک کند. این روش‌ها همچنین می‌توانند برای لینک‌های متنی نیز به کار گرفته شوند، که در این صورت احتمال اینکه گوگل این لینک‌ها را شناسایی نکند، افزایش می‌یابد.

عواقب استفاده از متن و لینک‌های مخفی

استفاده از این تکنیک‌ها به عنوان فریبنده شناخته می‌شود و به وضوح دستورالعمل‌های وب مستر گوگل را نقض می‌کند. سایت‌هایی که از این روش‌ها استفاده می‌کنند، به شدت در معرض جریمه‌های گوگل قرار دارند و ممکن است با کاهش رتبه یا حتی حذف از نتایج جستجو مواجه شوند. بنابراین، توصیه می‌شود که به جای استفاده از تکنیک‌های کلاه سیاه، به روش‌های سئو کلاه سفید و اخلاقی روی آورید تا از خطرات و عواقب منفی ناشی از این نوع رفتارها دور بمانید.

5.گنجاندن بیش از حد کلمات کلیدی یا Keyword Stuffing

در گذشته به این صورت بود که مدیران سایت و سئوکاران برای اینکه بتوانند یک مقاله یا یک صفحه ی خاصی از سایت را برای موتورهای جستجو بهتر معرفی کنند صفحات را با کلمات کلیدی بمباران می کردند یا به عبارتی خیلی زیادتر از استانداردهای تعریف شده از کلمات کلیدی در صفحات استفاده می کردند و با این کار صفحات مدنظر را در کلمه کلیدی خاص بهتر و هرچه سریعتر به گوگل معرفی می کردند و باعث می شد که رتبه های بهتری نیز به آسانی هرچه تمام کسب کنند.

ولی امروزه با بروزرسانی هایی که گوگل برای الگوریتم های خود انجام داده این کار عملا خلاف قوانین حساب شده و اگر سایتی نیز keyword stuffing انجام دهد با گوگل پنالتی مواجه خواهد شد.

6.استفاده از تکنیک‌های Spamming

بعضی از تکنیک های گفته شده را علاوه بر متخصصان حرفه ای، افراد بی اطلاع نیز انجام می دهند و ناخواسته دچار گوگل پنالتی می شوند. ولی در مبحث اسپم spamming تقریبا همه افرادی که دانش تخصصی مختصری نیز داشته باشند آگاه هستند که یک تخلف عمدی می باشد.

مبحث اسپمینگ بخش های مختلفی دارد منتهی استفاده از تمامی آن ها به پنالتی گوگل ختم می شود. برخی از کارهایی که در حوزه اسپمینگ جای دارند عبارتند از: ارسال بسیار زیاد ایمیل های دروغی و یا تبلیغات غیرواقعی در دیگر سایت ها (مانند کامنت گذاری در سایت ها و شبکه های اجتماعی) و یا تولید محتوای دروغین و هرز و بی کیفیت و …

استفاده از هاست‌های رایگان و اشتراکی

اکثر وب مسترهای تازه کار و نه چندان حرفه ای برای شروع کار خود یک هاست رایگان یا ارزان قیمت را انتخاب می کنند. هاست های رایگان و یا ارزان قیمت جدا از اینکه امکانات کمتری دارند، سرعت و کیفیت نه چندان خوبی نیز دارند ولی این باعث نمی شود که سایت هایی که از این هاست ها استفاده می کنند توسط گوگل پنالتی شوند.

دلیل اصلی جریمه اینگونه سرویس دهنده ها این است که سرویس هایی که ارائه می دهند یک سری تبلیغات نیز بدون اجازه شما به صورت اسپم بر روی سایت شما انجام می دهند.

به عنوان مثال سرویس های وبلاگی رایگان که بدون اجازه شما یک سری لینک هایی را در سایت شما به نمایش می گذارند. یا هاست های رایگان که به هنگام شروع به کار آن ها یک سری پلاگین های مضر اجازه نصب بر روی مرورگر را می خواهند و تا زمانی که شما به پلاگین ها اجازه نصب ندهید اجازه دسترسی به هاست را ندارید.

و در صورت استفاده از هاست های رایگان و دادن دسترسی کامل به هاست، سایت شما پس از مدتی فعالیت سنگین شده و سرعت گذشته را نخواهد داشت و رفته رفته از کار خواهد افتاد.

7.استفاده از ساختار محتوایی غیرمرتبط

یکی از پارامترهای کلیدی در سئو، این است که محتوای ارائه شده باید با کلمات کلیدی جستجو شده توسط کاربران مرتبط باشد. این موضوع شامل عناوین، هدینگ‌ها، فرم‌های سئو و خود محتوای اصلی می‌شود. اگر یک مطلب خاص را نگارش می‌کنید، باید تمامی عناصر مرتبط با آن مطلب، از جمله عنوان، آدرس صفحه، هدینگ‌ها و توضیحات متا، با یکدیگر همخوانی داشته باشند. در غیر این صورت، این امر نشان‌دهنده تلاش مدیر سایت برای فریب دادن کاربران و گوگل با محتوای نامرتبط و کذب است.

عواقب محتوای غیرمرتبط

استفاده از ساختار محتوایی غیرمرتبط می‌تواند به کاهش رتبه سایت در نتایج جستجو منجر شود. گوگل به شدت با این نوع رفتارها مقابله می‌کند و سایت‌هایی که از این تکنیک‌ها استفاده می‌کنند، ممکن است با جریمه‌های سنگین مواجه شوند. به همین دلیل، تولید محتوای مرتبط و با کیفیت نه تنها به بهبود تجربه کاربری کمک می‌کند، بلکه به افزایش اعتبار سایت در نظر موتورهای جستجو نیز منجر می‌شود.

9.بک لینک‌های غیرطبیعی و بیش از حد

یکی از ساده ترین و تاثیرگذارترین روش هایی که مدیران سایت از طریق آن بازدیدهای زیادی را برای سایتشان فراهم می آوردند از طریق بک لینک می باشد. البته بهتر است بدانید که رایج ترین جریمه های گوگل نیز بخاطر همین بک لینک ها می باشد.

به کمک این روش، شما آدرس سایت خود را در ازای هزینه ای مشخص در سایت‌های دیگر قرار می دهید. معمولاً سایت‌هایی که اقدام به فروش چنین سرویسی می‌کنند قبلا توسط گوگل شناسایی و پنالتی شده اند. چون این یک امر کاملا غیرطبیعی است که سایتی که محتوای خاصی در هیچ زمینه ای ندارد از تعداد بسیار زیادی لینک پر شده باشد و به عبارتی تبدیل به مزرعه لینک گردیده است.

اگر مدیر سایتی اقدام به خرید بک لینک کند گوگل سریعا متوجه حجم بالای ورودی از یک منبع مشخص می شود و در نتیجه سایت دچار گوگل پنالتی و افت شدید ترافیک و رتبه می گردد.

10.استفاده بیش از حد از تگ‌های هدینگ

تگ‌های هدینگ یکی از کارسازترین روش‌ها در جهت سئو کردن یک مطلب هستند. استفاده درست از این تگ‌ها بسیار مفید می باشد. در صورت استفاده نادرست از این تگ ها یا استفاده بیش از اندازه باعث جریمه خواهد شد.
گوگل قبلا اعلام کرده بود که محتوای متنی وب‌سایت‌ها باید طبق اصول نگارشی نوشته شوند. استفاده بیش از حد از تگ‌های هدینگ و بزرگ کردن عناوین برای کسب رتبه بهتر روشی غیرقانونی است.

11.داشتن لینک‌های خراب (Broken Links) بسیار زیاد

شما حتما در فضای وب یک بار تجربه داشتید که در یک سایتی بر روی یک لینک کلیک کنید و با خطای 404 مواجه شوید. تعداد اینگونه لینک های خراب اگر در سایت افزایش یابد و مدیر سایت نیز بی تفاوت به این مسئله باشد باعث اذیت کاربران و کاهش بازدید آن ها از سایت مدنظر می شود که سرانجام افت رتبه و گوگل پنالتی را به دلیل بی اهمیت شمردن سایت و راحتی کاربران در بر خواهد داشت.

12.کاهش سرعت سایت و یا از دسترس خارج شدن آن (Down)

گوگل بارها در اطلاعیه های متعددی اعلام کرده است که سرعت لود شدن سایت یکی از مهمترین فاکتورهای تاثیرگذار در رتبه بندی سایت ها می باشد. اگر شما یک سایت بسیار زیبا و گرافیکی با کلی امکانات عالی در جهت راحتی کاربران و محتوای منحصربفردی داشته باشید ولی سرعت لود و بارگذاری سایت پایین باشد کاربران زیادی را از دست خواهید داد و از دست دادن کاربران کاهش رتبه و بازدید را بدنبال دارد که این نیز باعث گوگل پنالتی می شود.
همچنین اگر از هاست های رایگان یا ارزان قیمت استفاده کنید بدلیل کیفیت پایین هاست ها ممکن است زمان بارگذاری سایت افزایش یابد یا به کل سایت در بازه های زمانی کوتاه مدت از دسترس خارج شود و به اصطلاح Down شود که این شرایط نیز دقیقا مانند شرایط کاهش سرعت لود سایت است و نتیجه ای جز گوگل پنالتی بهمراه ندارد.

13.وجود مشکل در فایل Robots.txt

فایل Robots.txt یک فایلی است که وبمستران و سئوکاران آن را برای ربات های گوگل ایجاد می کنند و وظیفه اش این است که دسترسی ربات های گوگل را برای صفحاتی که قبلا توسط سئوکاران درون این فایل درج شده محدود کند.
این یک امر طبیعی در مدیریت سایت است و همه وبمستران از فایل Robots.txt برای بهینه سازی صفحات سایت استفاده می کنند. منتهی اگر زمانی سئوکاران از این روش استفاده بی رویه کنند و آدرس اکثر صفحات سایت را در این فایل بگنجانند و باعث محدود کردن بیش از اندازه ربات های گوگل شوند دچار جریمه می شوند. برای پرهیز از گوگل پنالتی در این زمینه بهتر است با آگاهی و با احتیاط این امر را پیش برد.

لینک دادن به سایت‌های مشکوک و هک شده

در دنیای سئو، لینک دادن به سایت‌های مشکوک و هک شده می‌تواند عواقب جدی برای اعتبار و رتبه سایت شما داشته باشد. همانطور که در مبحث بک لینک اشاره شده است، بهتر است از لینک گرفتن از سایت‌های ضعیف و خاطی خودداری کنید. این موضوع همچنین در مورد لینک‌دهی به سایت‌ها نیز صدق می‌کند.

عواقب لینک‌دهی به سایت‌های مشکوک

لینک دادن به سایت‌های مشکوک می‌تواند به کاهش اعتبار سایت شما منجر شود و در نهایت، ممکن است با جریمه‌های گوگل مواجه شوید. بنابراین، برای حفظ اعتبار و رتبه سایت خود، ضروری است که از لینک دادن به سایت‌های غیر معتبر و مشکوک خودداری کنید و تنها به سایت‌های معتبر و مرتبط لینک دهید. این رویکرد نه تنها به بهبود سئو کمک می‌کند، بلکه باعث افزایش اعتماد کاربران به سایت شما نیز خواهد شد.

15.استفاده اشتباه از صفحات فرود یا Landing Pages

در بحث لندینگ پیج یا صفحات فرود استاندارد این است که وب سایت تعدادی متناسب با نیازش از این نوع صفحات داشته باشد ولی اگر طراح یا مدیر سایت برای تک تک صفحات سایت از این لندینگ پیج استفاده کند گوگل را بیش از اندازه حساس می کند که شاید هدفتان از این کار جذب بازدیدهای تقلبی باشد.
البته امروزه در بین وبمستران باب شده است که برای یک کلمه کلیدی خاص یک سایت تک صفحه ای با لندینگ پیج طراحی می کنند سپس در همان یک صفحه اقدام به لینک دادن به یک سایت دیگر می کنند. چنین فعالیتی نیز جز نقض قوانین گوگل حساب می شود و از انجام آن باید شدیدا خودداری کرد.

16.بهینه‌سازی بیش از حد

وسواس در هر کاری، به ویژه در سئو، می‌تواند عواقب منفی به همراه داشته باشد. اگر شما به دلیل وسواس و نداشتن اطلاعات کافی، روند بهینه‌سازی سایت را به شکل نادرستی انجام دهید، ممکن است به جای بهبود رتبه، با جریمه‌های گوگل مواجه شوید. گوگل به وضوح اعلام کرده است که بهینه‌سازی وسواس‌گونه می‌تواند منجر به دریافت جریمه Over-Optimization شود.

17.تبلیغات متنی یا تصویری بیش از اندازه

درج بیش از حد تبلیغات متنی و تصویری به صورت بنر در سایت ها باعث کاهش سرعت بارگذاری سایت و نامطلوب شدن ظاهر سایت می شود و همین امر باعث آزار کاربران و در نتیجه کاهش ترافیک و بازدید سایت می شود. زمانی که عملکرد یک سایت کاهش یابد گوگل این موضوع را تشخیص داده و حتی علت این کاهش را نیز سریعا کشف می کند.
به همین دلیل است که گوگل صراحتاً اعلام کرده است که در تبلیغات متنی و تصویری حد اعتدال رعایت شود تا بعدا سایت دچار مشکلات دیگری نشود. اگر زمانی این کار فراتر از حد اعتدال انجام گیرد سرانجامی جز گوگل پنالتی را نخواهد داشت.

18.استفاده از تبلیغات پاپ‌آپ (Pop-up Ads)

بدترین نوع تبلیغات در زمینه وب، تبلیغات پاپ آپ می باشد که کاربر هنگام ورود به سایت با کلیک در هر نقطه از سایت با یک پنجره تبلیغاتی روبرو می شود که ناچارا آن را مشاهده کرده و می بندد. این نوع تبلیغات از نظر موتورهای جستجو نیز نامناسب هستند و اگر سایتی از این نوع تبلیغات استفاده کند دچار مقدار زیادی گوگل پنالتی خواهد شد.

جدا از تبلیغات پاپ آپ یک نوع تبلیغات دیگر نیز امروزه باب شده است که کاربر با کلیک بر صفحه یک پنجره ای بسیار کوچک در گوشه و کنار دسکتاپ باز می شود که معمولا پیدا کردن و بستن آن برای کاربر زمان بر می باشد که همین چند ثانیه زمان کافی است تا تبلیغ دیده شود. البته نوع دیگری از تبلیغات نیز وجود دارد که با کلیک بر روی صفحه، یک پنجره فول سایز پشت پنجره مرورگر باز می شود به نحوی که کاربر متوجه این پنجره نمی شود و هنگام خروج از مرورگر آن تبلیغ را مشاهده می کند و گاها ساعت ها این پنجره ها باز می مانند.

داشتن یک تبلیغ پاپ آپ هم خطر بسیار جدی برای سایت است ولی اگر زمانی خواستید این کار را انجام دهید و سفارش تبلیغ پاپ آپ بپذیرید باید با تکنیک های خاصی این کار را انجام دهید تا جلوی گوگل پنالتی را بگیری

19.خطاهای مختلف و بی‌توجهی به آن‌ها

در هر سایتی ممکن است خطاهای مختلفی رخ دهد که هر یک حاوی پیامی مهم هستند و نباید به سادگی از کنار آن‌ها گذشت. یکی از مهم‌ترین خطاها، خطای 404 است که به عدم دسترسی به صفحه مورد نظر اشاره دارد. اما علاوه بر این، خطاهای دیگری نیز وجود دارند که باید به آن‌ها توجه کرد:

ارور 301: این خطا به لینک‌های ریدایرکت شده دائمی مربوط می‌شود و نشان‌دهنده این است که یک صفحه به آدرس جدیدی منتقل شده است.
ارور 302: این خطا به لینک‌های ریدایرکت شده موقت اشاره دارد و نشان می‌دهد که صفحه به طور موقت به آدرس دیگری منتقل شده است.
ارور 500: این خطا به دسترسی نداشتن کلاینت به سرور داخلی سایت اشاره دارد و معمولاً به مشکلات سرور مربوط می‌شود.
ارور 400: این خطا به ارسال درخواست غیرقابل بررسی یا اشتباه کلاینت مربوط می‌شود و نشان‌دهنده وجود مشکلی در درخواست کاربر است.
ارور 403: در این حالت، دسترسی به برخی صفحات خاص ممنوع شده است و کاربر نمی‌تواند به آن‌ها دسترسی پیدا کند.

عواقب بی‌توجهی به خطاها

اگر به این خطاها و سایر مشکلات موجود در سایت بی‌توجه باشید، ممکن است به عنوان بی‌اهمیت شمردن کاربران و بازدیدکنندگان سایت متهم شوید. این موضوع می‌تواند منجر به جریمه‌های سنگین از سوی گوگل شود. گوگل به کیفیت تجربه کاربری اهمیت می‌دهد و سایت‌هایی که به خطاها و مشکلات خود رسیدگی نمی‌کنند، ممکن است با کاهش رتبه و ترافیک مواجه شوند.

20.طراحی نامناسب سایت برای موبایل و عدم ریسپانسیو بودن آن

آخرین مورد از دلایل 20 گانه پنالتی گوگل به بحث ریسپانسیو بودن سایت مربوط است. امروزه که حجم بالایی از جستجوهای اینترنتی با موبایل انجام می گیرد، اگر در بحث ریسپانسیو کردن سایت کوتاهی انجام گیرد و سایت طراحی شده متناسب با مرورگر گوشی های هوشمند نباشد با کاهش شدید کاربران و ترافیک مواجه خواهید شد.
البته این تازه اول کار است و فقط کاهش کاربر و ترافیک نیست که گریبان شما را می گیرد در کنار این مشکلات، عملکرد کلی سایت نیز افت می کند و از طرفی هم گوگل از خجالت شما در می آید.

پس بهتر است یا در اولین فرصت ممکن سایت را به بهترین شکل ممکن ریسپانسیو کنید، یا اینکه قید کسب و کار آنلاین خود را بزنید.

سئو گوگل

تغییر دیدگاه نسبت به گوگل

دیدگاه افراد نسبت به گوگل در طول یک دهه گذشته به طرز چشمگیری تغییر کرده است. در گذشته، گوگل به عنوان یک موتور جستجوی ساده شناخته می‌شد و تنها تعداد کمی از افراد توانایی کار با آن را داشتند. اما امروزه، گوگل به عنوان حاکم فضای وب جهانی شناخته می‌شود و قابلیت‌ها و قدرت آن بر هیچ کسی پوشیده نیست. این موتور جستجو به طور مداوم در حال هوشمندتر و قدرتمندتر شدن است و هدف نهایی آن تبدیل فضای اینترنت به فضایی واقعی است که هر شخص بتواند به سرعت به اطلاعات مورد نیاز خود دست یابد.

نتیجه‌گیری

در نهایت، تغییر دیدگاه نسبت به گوگل و درک اهمیت رعایت قوانین آن، می‌تواند به موفقیت در دنیای دیجیتال کمک کند. با توجه به قدرت و نفوذ گوگل، پیروی از دستورالعمل‌های آن نه تنها به بهبود رتبه سایت کمک می‌کند، بلکه باعث افزایش اعتماد کاربران و بهبود تجربه کاربری نیز خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *