Skip to content

ریبرندینگ چیست؟

Rebranding

بازسازی برند

اگر قبلا صاحب کسب و کاری بوده اید و شکست خورده اید این به معنای پایان راه نیست. شما می توانید خرابه های کسب و کار قبلی را به آبادی تبدیل کنید که یکی از این این راه ها برای آباد کردن کسب و کار شکست خورده قبلی ریبرندینگ یا به زبان ساده تر بازسازی برند است. 

ریبرندینگ (rebranding) همیشه هم به این معنا نیست که باید یک نوع کسب و کاری با شکست روبرو شود تا آن بخواهد ریبرندینگ کند گاهی اوقات می‌شود برای تغییر نوع فعالیت نیز استفاده کرد.  

بازسازی برند به معنای بهبود بخشیدن ذهنیت مشتری نسبت به یک برند است. پس از این موضوع می شود به عنوان یکی از ویژگی‌های شاخص یک برند نام برد که مشتری یک برند نسبت آن برند ذهنیت مطلوبی دارد یا خیر.

هنگامی که صاحب کسب و کاری تصمیم می‌گیرد برندی را بازسازی کند لوگو، تم، آرم و محصولات برند به کلی تغییر می‌کند. عناوین نام برده شده نقش بسازیی برای ذهنیت سازی مخاطب از برند دارد.

البته شما می توانید برای آشنایی با برندینگ به این مقاله در سایت مراجعه کنید تا با مفهوم برندسازی و اصول کلی برندینگ آشنا شوید.

rebranding new and old

مراحل برندسازی مجدد

1) شناسایی

هدفی که به خاطرش برندسازی مجدد انجام داده‌اید را مشخص کنید و هدف خودتان را با دیدگاه‌هایی که مشتریان فعلی‌تان نسبت به برند شما دارند را با هم مقایسه کنید و از مشتریان خود درباره برند خود نظر بخواهید و نظرات مشتریان را با چیزی که خودتان در ذهن دارید مقایسه کنید و ایرادات را تا به اینجای کار شناسایی کنید. 

۲) بیان

اهدافتان را از تولید این برند بیان کنید. هدفتان را به گونه ای بیان کنید که مشتری را ترغیب کند که خرید این برند به نفعش است. اگر هدفتان از تولید برندتان را بیان نکنید و مشتریان هدفتان را برای انجام این کار ترغیب نکنید شرکت و یا برند دیگری این کار را خواهد کرد.

3) عمل

هر چقدر که تحقیق کنید و برنامه ریزی‌های متنوعی برای برندتان انجام دهید ولی برنامه‌هایتان را عملی نکنید و مشتریان‌تان اطمینان حاصل نکنند که شما حرف با عمل‌تان یکی است عملا تمامی تحقیق و برنامه‌ریزی‌‌های‌تان بی‌فایده خواهد بود. شما باید ذهنیت فعالیت قبلی‌تان را که با شکست مواجه شده را از ذهن مشتری پاک کنید و به مشتریان‌تان هدفمند بودنتان را ثابت کنید.  

دلایلی که شرکت ها به ریبرندینگ یا بازسازی برند روی می‌آورند؟

این سوال می‌تواند پاسخ های متنوعی داشته باشد ولی دو مورد از این پاسخ‌های متنوع که در این حال اصلی ترین دلیل نیز محسوب می‌شود این است که تمامی مشکلات یا اتفاق هایی که برای برند می‌افتد جز برنامه‌های برند نبوده و این مشکلاتی که برای برند‌ها اتفاق می‌افتد مسیر اصلی برند را تغییر می‌دهد و آنطوری که مدیران برند در نظر داشتند پیش نرفته است. 

و دیگر مشکلی که بسیار مهم است این است که برند‌ها نمی توانند خود را با تغییراتی روز به روز در پیشرفت است وفق بدهند و نهایتا از بازار حذف می‌شوند. 

بازسازی برند

چگونه باید بازسازی برند را انجام دهید؟

1- مشخص کردن مولفه‌های اساسی برند

در ریبرندینگ یک نکته بسیار مهمی که وجود دارد این است که حتما ماموریت اصلی برند مشخص شود. این نکته را بسیار جدی بگیرید تا زمانی که ارزش‌ها و اهداف یک مشخص نیست امکان شکست برند بسیار است ولی اگر قبل فکر این موضوع را کرده اید پس زمان مناسبی برای بازسازی برندتان است.

2- تعیین استراتژی

اگر فکر می‌کنید با تغییر لوگو و یا نام برند شما کار بازسازی برند به اتمام رسیده است باید بگم که سخت در اشتباه هستید. بازسازی برند تنها به این معنی نیست که تغییراتی در ظاهر آن ایجاد کنید بلکه باید تغییرات اساسی را در در ذهنیت مشتریان‌تان انجام دهید. شما باید تمامی ذهنیت‌ها را نسبت به برندتان تغییر دهید و برای این کار پیام و طرح مشخصی داشته باشید. بر اساس پیامتان لوگو و تم مناسبی را طراحی کنید.

3- بررسی چیزهایی که نیاز به تغییر دارند

اگر با خواندن مطالب قسمت بالای مقاله این ذهنیت در شما ایجاد شده که وقتی صحبت از ریبرندینگ است پس تمامی چیز‌هایی که به برند قبلی مربوط است را باید دور بریزیم چون قرار است بازسازی کنیم باید بگم که این ذهنیت اشتباه است. منظور از بازسازی دور ریختن قسمت‌های مربوط به برند قبلی نیست بلکه می‌شود خیلی از آن‌ها را در صورت نیاز مورد استفاده قرار داد.

4- تحلیل بازار و رقبا

زمانی که شما خودتان را با رقیب‌هایتان در بازار مقایسه می‌کنید متوجه خیلی از نکته ضعف‌هایتان در مقابل رقیب‌هایتان می‌شوید. مرحله تحلیل بازار رقبا زمانی کارساز خواهد بود که پس از بررسی و درج مشکلتان آن‌ها را برطرف کنید و از رقبایتان پیشی بگیرید. 

5- شروع بازسازی

در بازسازی برند اعضای تیم مهمترین نقش را ایفا می‌کنند پس از تیمتان درخواست هم فکری کنید و از ایده‌های تیم برای بازسازی استفاده کنید. همچنین وظایف تمامی اعضای تیم را مشخص کنید تا هر کدام بدانند روی چه چیزی باید تمرکز کنند.

6- اعلام عمومی

برای اعلام عمومی کردن برندتان تمام جوارح را بررسی کنید و تمامی باگ‌های آن را شناسایی و برطرف کنید. پس از اینکه مطمئن شدید که تمامی مشکلات موجود برطرف شده آن را به صورت رسمی عمومی اعلام کنید. در هنگام عمومی کردن برند نکاتی همچون دلیل بازسازی، اهداف بازسازی را بیان کنید این نکته می‌تواند بسیاری از سردرگمی‌های موجود را برطرف کند و باعث جلب اعتماد شود.

ریبرندینگ

چند نمونه‌ از برند‌های بازسازی شده

در طول تاریخ برند‌های مختلفی بوده که بازسازی شده اند و معروف ترین این برند‌ها اینستاگرام است که بسیار هم این روزها معروف است و مورد استفاده عموم مردم قرار می گیرد. اینستاگرام قبلا یک اپلیکیشنی برای انتشار دادن تصاویر و ویدیو بود ولی با گذشت زمان با ریبرندینگ امکانات دیگری به اینستاگرام اضافه شد و همراه با آن لوگوی اینستاگرام به کلی تغییر کرد. اینستاگرام یک ریبرندینگ موفق می‌باشد.

دلایل درست (و یا نادرست)‌ برای ریبرندینگ

ریبرندینگ کردن هم همانند خیلی از کارهای دنیا بعد مثبت و منفی را دارد. اگر برای ریبرندینگ کردن استراتژی محکم و دلیل منطقی دارید ریبرندینگ می تواند از نوع مثبت برای شما اتفاق بیفتد. ولی این نکته را در نظر داشته باشید اگر به جای برطرف کردن ضعف‌های مدیریت خود به فکر ریبرندینگ بیفتید امکان این که با شکست مواجه شوید بسیار زیاد است. 

لوگویی که برای برندتان انتخاب می‌کنید باید یک سری ویژگی‌هایی داشته باشد.

 به انتخاب لوگوی برندتان توجه ویژه داشته باشید چون بیش از هر چیز دیگر قرار است که در دید باشد در طراحی لوگو توجه ویژه داشته باشید که لوگو پیچیده نباشد و دوم اینکه پیام شما را به مخاطب برساند. اگر لوگوی شما هر چقدر هم جذاب باشد و پیامی که شما در ذهن دارید را به مخاطب برساند عملا به هیچ دردی نمی‌خورد. پس برای تثبیت خود در بازار و همچنین در دید مردم از لوگوهای مفهوم‌دار استفاده کنید.

هیچ دیدگاهی تا این لحظه ثبت نشده است


درج دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با ما

09141408052
09128309980

آدرس

تهران: تهران، بلوار کشاورز، نبش خیابان ۱۶ آذر
ارومیه: خیابان استادان، مجتمع ایران زمین
İstanbul:Bahçelievler Prime İstanbul Residence 1. Asena sokak