Skip to content

Call to Action چیست؟ | 16 نکته و هدف استفاده از CTA موثر

اقدام به عمل

مقدمه

Call to Action یا همان CTA از اصطلاحاتی است که در حوزه دیجیتال مارکتینگ یا همان بازاریابی اینترنتی وجود دارد. در زبان فارسی معادل خاصی برای این اصطلاح وجود ندارد، اما گاها “دعوت به عمل” یا “فراخوان به عمل” به جای CTA بین دیجیتال مارکترها استفاده می شود. 

فراخوان به عمل یا به طور خلاصه همان CTA یکی از ابزارهای لازم و ضروری در زمینه بازاریابی اینترنتی برای افرادی است که می خواهند استراتژی های موثر و کارآمدی را پیاده سازی کنند.

دیگر پر کردن همه ی فضای اینترنت با تبلیغات کارایی گذشته را ندارد؛ امروزه اکثر افراد جذب محتوای هدفمند و مفید می شوند تا بتوانند راه حلی برای مشکلشان پیدا کنند. در فضای بازاریابی اینترنتی نیز می توان با تولید محتوای هدفمند و مناسب به نیاز کاربران پاسخ داد و با هزینه کمتر، درآمد بیشتری را به دست آورد.

ولی باید به این نکته نیز توجه کرد که تنها ارائه محتوای سودمند قادر نیست که مخاطب را به مشتری تبدیل کند؛ بلکه باید به آن کاربر نشان داد تا چه اقداماتی را در جهت تبدیل به مشتری باید انجام دهد. در این مرحله است که احساس نیاز به CTA یا همان Call to Action ایجاد می شود؛ با کمک این روش می توان کاربران را متقاعد کرد که دقیقا مراحلی که شما مدنظرتان است را انجام دهند.

اما آیا می‌دانید که Call to Action یا فراخوان به عمل چیست و چطور باید فراخوان به عمل را تهیه و تنظیم کنید؟ آیا با مفهوم قیف فروش در بازاریابی اینترنتی آشنا هستید؟
تا انتهای مقاله ما با CTA آشنا می شویم و یاد میگیریم که چگونه یک CTA موثر و موفق پیاده سازی کنیم.

البته شما می توانید برای آشنایی بیشتر با قوانین و جریمه های گوگل به مقاله گوگل پنالتی مراجعه کنید.

اقدام به عمل

Call to Action یا به اختصار CTA چیست

Call to Action که پیشتر نیز با کلمه دعوت به عمل و فراخوان به عمل شناخته شد، می تواند یک لینک، دکمه و یا هر چیز دیگری باشد که کاربر را به کاری که میخواهیم انجام دهد هدایت می کند.

باید به این نکته توجه کرد فراخوان به عمل نباید کاربر را تحمیل به انجام کاری کند و هیچ گونه اجباری نباید وجود داشته باشد بلکه باید به صورتی باشد که کاربر را به سمت آن عمل سوق دهد. معنی لغوی Call to Action که فراخوانی یا دعوت به یک عمل است نیز به این نکته اشاره شده است. البته زمانی ما شاهد نهایت اثر CTA هستیم که کاربر با میل و اراده خود در مسیری که ما می خواهیم قدم بردارد.

نکات تهیه Call to Action کارآمد

امروزه دیگر مانند گذشته مشتریان چشم بسته دنبال یک سری خدمات یا کالاها نمی روند، بلکه قبل از اقدام به خرید تحقیقات گسترده ای را در جهت تصمیم گیری بهتر انجام می دهند. در نتیجه ارائه محتوا برای کمک به مشتریان باعث می شود آنها بهتر تصمیم بگیرند و خدمات و کالای مربوطه را انتخاب کنند. در این شرایط متقاعد کردن با اعمال فشار دیگر معقول نیست و از متدهای منسوخ در بازاریابی به حساب می آید.

اما چطور می توانید یک فراخوان به عمل کارآمد طراحی و تهیه کنید تا به کمک آن بتوان مشتریان را در مسیری که می خواهید سوق دهید:

  1. از یک متن واضح و دقیق استفاده کنید؛
  2. تا می توانید باید از متن های دقیق و واضح استفاده کنید تا هیچ نکته مبهمی برای مشتری باقی نماند.
  3. پیامتان را به گونه ای تنظیم کنید که هماهنگ با اهداف محتوایی داخل صفحه باشد.
  4. هرچقدر می توانید از متن های کوتاهی استفاده کنید که نیاز به توضیح نداشته باشند.
  5. از افعال امری یا خبری استفاده کنید.
  6. حس فوریت را در مشتریان زنده کنید. مثلا به طوری که با خریدن یک محصول یا خدمت در پایان سال می توانند درامدشان را در سال آینده چند برابر کنند.
  7. در کنار استفاده از متن مشخص و واضح برای انتقال پیام شفاف باید از طرح فراخوان به عمل غافل نشوید و طرحی را انتخاب کنید که بیشترین تاثیر و جذب را داشته باشد؛ برای این که کارآمدترین طراح را انتخاب کنید، می توانید از A/B تست کمک بگیرید.
  8. شما محدود به استفاده از یک نوع CTA با یک نوع افعال نیستید و دائما می توانید طرح و عبارات CTA خود را تغییر دهید تا بتوانید بهترین و کارآمدترین CTA خود را انتخاب کنید.
  9. جدا از متن و طراحی Call to Action باید به محل قرارگیری دکمه یا لینک نیز توجه کرد؛ بهتر است که Call to Action را در یک موقعیت تاثیرگذار سایت قرار دهید تا حداکثر کارایی را داشته باشد.

بهترین روش برای پیدا کردن جذابترین فراخوان به عمل ها این است که یک به یک موارد اعلامی در بالا را امتحان کرده و تاثیرات آنها را بسنجید و در نهایت متناسب با شرایطی که در آن قرار دارید بهترین و موثرترین Call to Action را پیدا کنید.

call to action

چه نوع Call to Action (فراخوان به عمل) را به کار ببریم

اکنون متوجه شدید که وظیفه اصلی Call to Action این است کاربر را متقاعد کند تا مسیری که شما برای وی ترسیم کرده اید را طی کند حال می تواند این مسیر مربوط به خرید یک کالا باشد یا انتخاب یک خدمت؛ اما باید توجه کرد که کاربران سایت در 3 دسته تقسیم می شوند و برای هر کدام از این دسته ها باید دعوت به عمل متناسب با آن گروه را به کار برد این 3 دسته عبارتند از:

1- بالای قیف فروش 2- وسط قیف فروش 3- انتهای قیف فروش

برای بهتر آشنا شدن با 3 دسته بندی از مشتریان در ابتدا اصطلاح قیف فروش به صورت مختصر توضیح داده شده و سپس به معرفی 3 دسته بندی پرداخته می شود.

قیف فروش چیست؟

قیف فروش “Sales Funnel” یک اصطلاح در حوزه بازاریابی است و مدلی برای درک بهتر فرایند فروش است. قیف فروش تمامی مراحل شناسایی سرنخ (lead) تا تبدیل شدن به یک مشتری وفادار را شامل می‌‌شود. در این مدل بازاریابی با 3 نوع مخاطب روبرو هستیم که عبارتند از:

  • Leads” به معنای سرنخ یا همان افراد متمایل به کسب و کار و خدمات یا محصولات.
  • Prospects” به مشتری‌های بالقوه اشاره می کند که شانس خرید یا انتخاب خدمتشان بالاست.
  • Customers” که مشتری‌های واقعی هستند و اقدام به خرید کرده اند. 

پس با توجه به مطالب گفته شده با 3 نوع مشتری سروکار داریم که ابتدایی ترین مرحله آن سرنخ است و در بالای قیف فروش قرار دارد و تا تبدیل شدن به مشتری وفادار باید راه درازی را طی کند. 

دسته دوم نیز در نیمه های قیف فروش قرار می گیرد و به نوعی از مراحل فیلتر رد شده اند و تعدادشان نیز از سرنخ ها یا همان lead ها کمتر است و نام این دسته نیز prospects می باشد و افراد داخل این دسته مشتریان بالقوه ای هستند که احتمال بسیار بالایی دارد تا به مشتری واقعی تبدیل شوند.

 دسته سوم نیز مربوط به customers می باشد که در قسمت انتهایی قیف فروش قرار دارند و مشتریان بالقوه مرحله قبل با عبور از فیلتراسیون به مشتریان وفادار تبدیل می شوند که تعدادشان هم از lead ها و هم از customers کمتر می باشد.

اکنون که با مفهوم قیف فروش آشنا شدید می توان بررسی کرد که برای هر مرحله از قیف فروش باید چه نوع CTA هایی را در نظر گرفت تا حداکثر نتیجه و کارایی را داشته باشد.

بالای قیف فروش: برای افرادی که در این دسته قرار دارند بهتر است که از محتوای تبلیغاتی استفاده نشود و در عوض از محتواهای آموزنده و سودمند بهره مند گردند. به عنوان مثال برای مشاهده یک مطلب یا فیلم آموزشی می توان از Call to Action های مختلفی استفاده کرد.

وسط قیف فروش: کسانی که در وسط قیف فروش هستند وضعیتی به مراتب بهتر از سرنخ ها دارند این افراد می دانند که مشکلی دارند و در صدد رفع مشکل هستند؛ بنابراین برای این افراد مهم است که سایت مربوطه در رابطه با مشکل آن ها راهکار مناسبی داشته باشد تا بتواند از آن ها نهایت استفاده را ببرد. به عنوان مثال برای این افراد می توان یک فراخوان به عمل برای دریافت کتاب الکترونیکی یا پادکست آموزشی یا محتوای تصویری طراحی کرد.

انتهای قیف فروش: افرادی که در انتهای قیف فروش هستند را باید قانع کنید که محصولات و خدمات شما کارایی لازم را دارند و اطلاعات لازم را به آن ها می دهند. سپس بلافاصله به آنچه که شما ارائه می دهید قانع شد باید فراخوان به عمل خرید در دسترس وی قرار بگیرد.

قیف فروش

هدف استفاده از فراخوان به عمل چیست؟

هدف اصلی فراخوان به عمل، متقاعد کردن مشتری برای حرکت در جهت قیف فروش است. در عین حال، فراخوان به عمل می تواند هدف های جزئی و دقیق تری نیز داشته باشد که مهمترین آن ها عبارتند از:

1. تماشای ویدئو

هنگامی که انرژی و هزینه قابل توجهی را برای تولید ویدیویی صرف کرده اید ولی بازدهی موردنظر شما را ندارد، می توانید با طراحی یک Call to Action مناسب ترافیک بیشتری را به این سمت سوق دهید.

یکی از بهترین استراتژی ها برای این امر این است که هنگامی که کاربر در حال مطالعه مطلبی است پیشنهاد مشاهده ویدیو مربوطه را به کاربر بدهید.

2. دانلود محتوا

ایجاد Call to Action پیشنهاد دانلود بهترین روش برای گرفتن اطلاعات کاربر از جمله شماره موبایل یا ایمیل می باشد که در سایر مراحل بازاریابی بسیار ضروری می باشند. در کنار این شما می توانید یک پیش نمایشی از آنچه که می خواهید بفروشید را در ذهن کاربر تداعی کنید و از این طریق اعتبار خود را نزد کاربران سرنخ افزایش دهید.

3. حضور در یک رویداد

اگر در تلاش هستید تا یک برنامه حضوری برگزار کنید می توانید به کاربران سایتتان با Call to Action های مناسب اطلاع رسانی کنید؛ البته لازم به ذکر است که Call to Action های اعلام برنامه حضوری زمانی ایجاد می شوند که برنامه ای نیز برای برگزاری باشد.

4. خواندن مطالب دیگر وبلاگ

زمانی که شما در صدد افزایش ترافیک سایت هستید می توانید از یک فراخوان به عمل استفاده کنید. بدین صورت، زمانی که کاربر در حال مطالعه مطلبی از سایت می باشد می توان با پیشنهاد مطالب مرتبط، کاربر را به صفحات دیگر سایت هدایت کنید. در نتیجه استفاده از این فراخوان به عمل هم  می توانید اطلاعات سودمند و مفیدی به کاربر ارائه دهید و هم ترافیک سایت را افزایش می دهید.

5. تکمیل نظرسنجی

یک نمونه دیگر که می توان به آن اشاره کرد این است که برای گرفتن نظرات کاربران سایت می توانید از Call to Action های مخصوص این کار استفاده کنید. البته نظرسنجی در اکثر سایت ها به چشم نمی خورد و گاها مدیران سایت برای اطلاع داشتن از خصوصیات و عقاید کاربران خود دست به طراحی نظرسنجی هایی می زنند تا به کمک آن بتوانند استراتژی های مخصوص خودشان را پیاده سازی کنند.

6. اشتراک در خبرنامه

زمانی که شما به کمک یک Call to Action به کاربر پیشنهاد می دهید تا در خبرنامه سایت عضو شود در واقع سعی دارید مشتری را به مرحله دیگر قیف فروش هدایت کنید. هنگامی که شخصی برای دریافت خبرنامه ثبت نام می کند، سیگنالی است برای اینکه آن فرد به محتوایی که ارائه می دهید علاقه مند است. بنابراین می توان با کشف موضوعی که به آن علاقه مند است Call to Action های دیگری نیز طراحی کرد.

7. دنبال کردن و به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

از طریق CTA می توان از کاربرانی که در سایت حضور دارند دعوت کنید تا مطالب شما را در فضای مجازی به اشتراک بگذارند و یا صفحات برند شما را در این فضا دنبال کنند. در فضای مجازی علاوه بر مطرح شدن برند شرکت و آشنایی افراد بیشتری با برندتان، می توانید ارتباط نزدیکتر و بهتری نیز با کاربران تان ایجاد کنید. با اشتراک گذاری مطالب توسط کاربران در فضای مجازی در واقع شما از کاربران خود برای بازاریابی بهتر و تبدیل بیشتر به مشتری وفادار کمک می گیرید.

توجه کنید که ما فقط تعداد بسیار اندکی از Call to Action های موجود در فضای وب را به شما معرفی کردیم و چه بسا که تعداد این CTA ها بسیار بیشتر از موارد اعلامی است.

هدف استفاده از CTA

حرف آخر

وجود Call to Action در قسمت های مختلف سایت برای اهداف مختلف از اجزاء جدانشدنی سایت است و باید توجه ویژه ای به آن داشت. زمانی که یک سایت را برای هدف های خود راه اندازی می کنید انتظار این را نداشته باشید که مخاطبانتان اهداف شما را کشف کنند و مطابق برنامه شما قدم بردارند. بلکه این شما هستید که با ایجاد Call to Action های مناسب باید دست مخاطبانتان را بگیرید و از تک تک مراحل قیف فروش آن ها رد کنید و در نهایت به مشتری وفادار تبدیل کنید.

 

 

هیچ دیدگاهی تا این لحظه ثبت نشده است


درج دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با ما

09141408052
09128309980

آدرس

تهران: تهران، بلوار کشاورز، نبش خیابان ۱۶ آذر
ارومیه: خیابان استادان، مجتمع ایران زمین
İstanbul:Bahçelievler Prime İstanbul Residence 1. Asena sokak